För vem är Vent Air?

För vem är Bio-Vent?

Varje restauranglokal som lagar mat med olja är föremål för FETT-uppbyggnad i köksventilationssystemet. Från snabbmat till fina middagar.

 

VENT arbetar dygnet runt för att säker ställa en permanent reducerad FETT-uppbyggnad i fläktar och kanaler och därmed avsevärt begränsa brand- hälso- och säkerhetsrisker. Stor fördel med liten ansträngning.

Här kan VENT användas

Vent har redan installerats i över 400 kök i hela Europa, där våra kunder upplever betydande kostnadsminskningar när det gäller rengöring, underhåll och livslängd på kanalsystem. 

Restauranger

När det gäller att välja en restaurang fokuserar kunderna alltmer på en restaurangs värderingar; från var maten köps till hur väl personalen sköts, till hur avfallet hanteras. Visa ditt engagemang för hållbarhet med installation av Vent. Minska koldioxidavtrycket avsevärt, skapa en trevligare matplats och potentiellt spara stora mängder på drifts- och underhållskostnader. Visa dina gröna färger och förvandla din köksdrift, precis som; BlockHouse – Hamburg, Wolkenberg – Köln och Panthera Rodizio – Hamburg.

Hotell

En hotellvistelse handlar om att skapa bästa möjliga upplevelse för kunden, varav en stor del är inriktad på mat- och dryckeskulturen. Optimera din kunds upplevelse med Vent. Vent bidrar inte bara till trevlig, luktfri mat utan också med ett bakom kulisserna ansvar som sätter hälsa, säkerhet och hållbarhet i centrum för hotellets verksamhet. Gå med i ledande hotell världen över som sparar enormt på kostnader och koldioxidutsläpp med Vent redan; t.ex. Grand Hotel – Wien, Stock Resort – Tirol & Mercure Hotel – Düsseldorf..

Caféer

Cafékulturen finns över hela Sverige. Det är inte längre bara ett fik utan frukost och lunch. Med denna ökade användning är det viktigt att hålla ditt kafé säkert och driftskostnaderna låga. Ett helsäkert sätt att göra båda dessa är att säkerställa att FETT förhindras från att samlas i kökssystemet, vilket innebär att brandriskerna minskas avsevärt tillsammans med driftkostnader och miljöpåverkan. Hjälp till att minska FETT-uppbyggnaden genom att installera Vent i din köksventilation.

Pubar

I äkta brittisk stil är pubar en del av vårt samhällen och har därför ett ansvar gentemot lokala ägare – kunder, personal och leverantörer. Visa ditt engagemang för den lokala miljön och hälsan och säkerheten i samhället där din pub arbetar med installationen av Vent. Vent kan avsevärt minska luktutsläpp och brandrisker i närheten, hjälpa till att sänka driftskostnaderna och ge ditt köks utrustning en längre livslängd. Vent betyder en säkrare affärsverksamhet som kan sänka kostnaderna i en mängd olika funktioner, så att människorna som bor och arbetar i ditt samhälle gynnas mest.

Skolor

Hälsa och säkerhet är högst upp på de flesta checklistor för skolcatering och installation av Vent kommer att bidra till att uppnå dessa mål. Håll skolmiljön så säker som möjligt med ständigt ren köksventilation och kanaler. Förutom att minska brandrisken; att bekämpa FETT-uppbyggnad i ventilationssystem med Vent har en enorm kostnadsbesparings potential. Andra fördelar med Vent är att det kan skapa en trevligare miljö – viktigt för att förbereda våra ungdomar för deras framtid. Ta ansvar för kvaliteten på lärandet på din skola – precis som; Agrarbildungszentrum – Salzkammergut.

Sjukhus

Miljöfrågor inom sjukhussektorn får ökad övertygelse, med behov av förtroenden att implementera miljöledningssystem och andra miljö- och hälso- och säkerhetsstandarder. Installation av Vent i sjukhus frånluftssystem sätter hållbarhet i kärnan i köksdriften, med innovativ bioteknik som arbetar för att bryta ned luftburna matlagningsutsläpp till mindre farliga biprodukter snarare än att deponeras i den lokala närheten. Vent kan också hjälpa till att säkerställa att brandriskerna minskas avsevärt, och systemet arbetar kontinuerligt för att förhindra FETT-uppbyggnad. Vent har redan installerats framgångsrikt i UKH Kalwang, Christian Doppler Klinik, Krankenhaus Schwarzach och många fler.

Fängelser

Avfallshantering, hälsa och säkerhet och miljömässig hållbarhet är en viktig del av fängelsessektorns operativa mål. Att installera Vent i fängelsets köksventilationssystem kommer till stor del att bidra till operativa mål, vilket har stor inverkan på att avsevärt minska brandriskerna, sänka driftskostnaderna och upprätthålla en hälsosam levnads- och arbetsmiljö för fångar och personal.

Kontor

Företag och organisationer inom alla sektorer upprätthåller policyer för företagens sociala ansvar som aktivt bidrar till hållbar utveckling med ekonomiska, sociala och miljömässiga mål. Vent kan hjälpa ditt företag att nå dessa slutmål och placera hälsa, säkerhet, miljö och mänskliga resurser i centrum för en framgångsrik köksdrift.

Snabbmat

Med snabbmat som en av de snabbast växande branscherna, kan installation av Vent hjälpa till att hålla koll på de spiralkostnader som går hand i hand med tillväxt. Tillsammans med kostnadskontroll kan Vent hjälpa till att minimera brandrisken i kökets frånluftssystem – en mycket verklig fara i ett hög risk kök. Dessutom kan Vent tillföra mervärde till kundens upplevelse, med dess förmåga att neutralisera lukt så att det inte finns några obehagliga inaktuella dofter hängande. Vi arbetar redan i Burger King – Sverige

Köpcentrum

Kostnader är focus i många köpcentum. Med tusentals kunder som går genom dörrarna varje dag finns det också tusentals måltider som tillagas. De nätverk av kanaler som krävs för att säkerställa att matlagningsutsläpp tas bort från byggnaden är stora och utgör en stor uppgift för att hålla dem rena och fungera effektivt. Att installera Vent hela tiden kan säkerställa att FETT inte kan ackumuleras i ledningarna – även i svåråtkomliga hörn. Vent kan hjälpa till att skydda ditt köpcentrum för personal och kunder. Vent är framgångsrikt verksamt i Skyline Plaza – Frankfurt.

Servicestationer

Hållbarhet är inte bara ett viktigt värde för exklusiva restauranger och hotell. Även bensinstationer överväger hur man kan bli mer hållbar, samarbetar med lokala producenter, hållbara leverantörer och genomför åtgärder för att minska koldioxidavtrycket. Vent kan tillföra hållbarhetsstrategier enormt värde genom att minska produktionen av luftburna fetter, oljor och fett i miljön och genom att bidra till att minska energiförbrukningen. Till detta läggs potentiella kostnadsbesparingar i förhållande till byggnadsförsäkring och efterlevnad av regler och lagar, och stora fördelar för hälsa och säkerhet.

Händelser och attraktioner

Catering vid evenemang och attraktioner är ofta snabbmat, snabbmat; och så en enorm potential för en stor mängd fettiga luftburna utsläpp som deponeras i den lokala närheten. Vent stöder matställen för att minska utsläppen med kontinuerlig lösning av fetter, oljor och fetter i mindre farliga komponenter så snart de produceras i tillagningsprocessen. Förutom en lägre miljöpåverkan kan Vent också avsevärt minska brandriskerna i kökets frånluftssystem. Båda dessa fördelar kan i sin tur hjälpa till att kontrollera kostnader i samband med försäkring och efterlevnad av regler och lagar. Gå med i framgångshistorierna – Red Bull Hangar 7 – Salzburgs flygplats.

Flygplatser

Järnvägsstationer

Industriella cateringfirmor & tillverkare

”The VENT system has been cleaning our exhaust air duct for quite some time now. The unpleasant grease odour is gone, which makes our chef very happy – the air is just fresher! There are no automation background noises, and hence no impairments in the kitchen processes. We don’t need expensive basic cleaning any more, and the low cleaner consumption helps us save some costs.”

Carmen Stickling – owner of Wadklause Hotell & restaurang